Wij zoeken
10 GoedVoorMekaarBoxers
(0,1fte)


Doe ook mee en geef mantelzorgers in Helmond een boost!

Draag jij als professional, vrijwilliger of student mantelzorgers een warm hart toe? En geloof jij – net als wij – dat er veel te winnen valt met slimme preventie? Lijkt jou daarnaast leuk om mantelzorgers in een gesprek te helpen hun eigen regie te vergroten? Dan is project GoedVoorMekaarBox misschien iets voor jou!

In het kort: Als GoedVoorMekaarBoxer draag je bij aan het welzijn van Helmondse mantelzorgers. Het werk is flexibel in te delen, leerzaam, en met veel sociaal contact.

Waarvoor zet project GoedVoorMekaarBox zich in?

De druk op mantelzorgers wordt steeds groter. Daarom is steeds belangrijker dat zij het voor zichzelf “goed voor mekaar” hebben. In dit project krijgen mantelzorgers die dat zelf willen een preventief steuntje in de rug. We helpen mantelzorgers om hun mogelijkheden te zien, en per persoon de beste combinatie van eigen kracht en ondersteuning te vinden. Hiervoor zoeken we vanaf september 2021 tien (!) GoedVoorMekaarBoxers: mensen die in gesprek gaan met Helmondse mantelzorgers en sámen met hen kijken naar hoe en wat zij kunnen doen om het “goed voor mekaar” te hebben.

Wat doe je als GoedVoorMekaarBoxer?

Je draagt bij aan dit co-creatieve project waarin we samen ontwikkelen en testen hoe mantelzorgers tijdig slimmer ondersteund kunnen worden. Jij bent deel van de kern van het project, want jij gaat samen met ongeveer 10 andere GoedVoorMekaarBoxers de gesprekken met mantelzorgers voeren.

Dat werkt als volgt: Mantelzorgers vragen zelf een GoedVoorMekaarGesprek aan. In dit informatieve coachgesprek (thuis of op locatie in Helmond) kijk jij samen met de mantelzorger naar de persoonlijke situatie m.b.v. de GoedVoorMekaarMonitor. Zo wordt inzichtelijk wat de mantelzorger zelf kan doen om de situatie te verbeteren en meer eigen regie te ervaren.

Daarnaast geef je de mantelzorger een informatiepakket: de GoedVoorMekaarBox! Dit pakket zorgt ervoor dat de mantelzorger hierna gemakkelijker de weg kan vinden in het landschap van regelingen, en op de hoogte is van lokale ondersteuningsmogelijkheden. Tijdens het gesprek licht je dit infopakket toe.

Je draait mee in de eerste serie gesprekken die naar verwachting loopt van september 2021 t/m medio 2023. Je voert in deze periode van anderhalf jaar zo’n 25 gesprekken, wat neerkomt op een totale urenbelasting van totaal ongeveer 75 uur, ofwel gemiddeld 4 uur per week (incl. reistijd, voorbereiding en verslaglegging). Hier staat een vrijwilligersvergoeding tegenover. De gesprekken plan je in overleg met de projectorganisatie.

Ter voorbereiding volg je kosteloos een training van 3 dagdelen (08.30 – 12.30uur) op vrijdag 10 sept, woensdag 15 sept en vrijdag 17 sept. In deze training leer je de basisprincipes van gedrag en gedragsverandering en hoe je dat met gesprekstechnieken kunt inzetten. En uiteraard leer je werken met de GoedVoorMekaarMonitor en de GoedVoorMekaarBox.

Wie ben jij?

Jij bent een professional, vrijwilliger, of eindejaar student aan een relevante opleiding die:
  Ervaring heeft met coaching en gesprekstechnieken.
  Gemakkelijk contact maakt.
  Leergierig is en zich graag verder ontwikkelt.
  Benieuwd is naar nieuwe inzichten en werkwijzen, specifiek op het gebied van preventie en (psychologie van) gedragsverandering.

Verder:
  Heb je ervaring binnen het sociaal domein, bijvoorbeeld als wijkverpleegkundige, (thuis)zorgmedewerker, wijkteammedewerker, sociaal werker of gezinscoach.
  Heb je vanuit ervaring of je opleiding basiskennis op minimaal één van de volgende gebieden: dementie, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), begeleiden van de laatste levensfase, verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, chronische aandoeningen, omgaan met pijn, psychische problemen en/of verslaving, zorg-intensieve kinderen.

Het is een pré als je ervaringsdeskundig bent.

Solliciteren?

Solliciteren kan tot uiterlijk 30juli 2021 en doe je door een beknopte motivatie + CV te mailen aan info@goedvoormekaar.org. Een kennismakingsgesprek (eventueel digitaal) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Graag eerst meer informatie?

Bel met projectleider Bas van Poppel op 06 38 63 08 93.

GoedVoorMekaarBox is een door gemeente Helmond gesteund project en tegelijk een groeiend lokaal netwerk dat bestaat uit professionals werkzaam bij o.a. LEVGroep, De Zorgboog, SavantZorg, Elkerliek ziekenhuis, GGZ-OB en KBO Helmond, en verder bestaat uit vrijwilligers, zelfstandigen en experts o.g.v. mantelzorg, onderzoek, preventie, ketenzorg en gedragsverandering.

Participerende organisaties

Menu