Wat doet de projectorganisatie?
De projectorganisatie bestaat uit diverse professionals, zelfstandigen en vrijwilligers die samen de schouders zetten onder dit bijzondere project. Op co-creatieve wijze werken verschillende zorg- en welzijnsorganisaties samen met inwoners en ervaringsdeskundigen om de Helmondse mantelzorger tijdig te vinden en bereiken, te informeren én een steuntje in de rug te geven middels de GoedVoorMekaarBox én het GoedVoorMekaarGesprek. De projectorganisatie is onderverdeeld in de volgende projectgroepen:
• GVMBox Kerngroep
• GVMBox Design, Inhoud en Logistiek
• GVMBox Vinden en Bereiken
• GVMBox Training & Opleiding
• GVMBox PR & Communicatie
• GVMBox Financiën en Projectcontinuïteit
• GVMBox Onderzoek, Interventies en Privacy
Hoe werkt de projectorganisatie?
1 x per kwartaal komt elke projectgroep 2 uur bijeen (digitaal of fysiek), monitort de projectvoortgang, zet acties uit en stuurt bij. Er wordt zo “lean” mogelijk gewerkt en de organisatie is zo plat mogelijk. De projectdoelstellingen en de visie zijn leidend en geven richting. Binnen de projectgrenzen wordt niet alleen gekeken naar hoe mantelzorgers het best kunnen worden gevonden en geïnformeerd, er wordt óók onderzocht op welke manier we het slimste dat steuntje in de rug kunnen geven. Op basis daarvan wordt steeds bekeken op welke wijze het projectplan nader invulling moet krijgen, ingegeven door actualiteit.
Wat doet Subgroep GVMBox Vinden en Bereiken?
Deze subgroep buigt zich over de vraag op welke wijze mantelzorgers in Helmond beter gevonden en bereikt kunnen worden. Veel mantelzorgers zien zichzelf niet als zodanig en denken vaak: “Mantelzorgen, dat hoort er nu eenmaal bij.” Dat mantelzorgen erbij hoort klopt inderdaad voor steeds meer inwoners. Maar dat betekent niet dat zij het altijd alleen hoeven te doen.
Mantelzorgers zijn niet allemaal even zichtbaar en vindbaar. Velen melden zich niet uit zichzelf, terwijl zij mogelijk wél de nodige hulp of ondersteuning kunnen gebruiken. GVMBox Vinden en Bereiken beoogt, samen met zoveel mogelijk professionals en vrijwilligers met “signaalfuncties”, de Helmondse mantelzorger te stimuleren om zelf in actie te komen en middels een GoedVoorMekaarGesprek en GoedVoorMekaarBox een welverdiend steuntje in de rug te kiezen.
Wat doe je als projectlid GVMBox Vinden en Bereiken?
Als projectlid draag je op jouw eigen wijze bij en geef je stem vanuit jouw ervaring en perspectief. Je overlegt 4 x per kwartaal en besteedt daarnaast de nodige uren aan hand en spandiensten voor het project. Concreet besteed je 16, 32 of 48 uur per jaar (gemiddeld) aan het project voor de duur van 1,5 jaar. Hier tegenover staat een vrijwilligersvergoeding.