Wij zoeken
GoedVoorMekaarCoaches (0,1fte)


Doe ook mee en geef mantelzorgers in Helmond een boost!

Draag jij als professional, vrijwilliger of student mantelzorgers een warm hart toe? En geloof jij – net als wij – dat er veel te winnen valt met slimme preventie? Lijkt jou daarnaast leuk om mantelzorgers in een gesprek te helpen hun eigen regie te vergroten? Dan is project GoedVoorMekaarBox misschien iets voor jou!

In het kort: Als GoedVoorMekaarCoach draag je bij aan het welzijn van Helmondse mantelzorgers. Het werk is flexibel in te delen, leerzaam, en met veel sociaal contact.

Waarvoor zet project GoedVoorMekaarBox zich in?

De druk op mantelzorgers wordt steeds groter. Daarom is steeds belangrijker dat zij het voor zichzelf “goed voor mekaar” hebben. In dit project krijgen mantelzorgers die dat zelf willen een preventief steuntje in de rug. We helpen mantelzorgers om hun mogelijkheden te zien, en per persoon de beste combinatie van eigen kracht en ondersteuning te vinden. Hiervoor zoeken we (opnieuw) enkele coaches: mensen die in gesprek gaan met Helmondse mantelzorgers en sámen met hen kijken naar hoe en wat zij kunnen doen om het “goed voor mekaar” te hebben.

Wat doe je als GoedVoorMekaarCoach?

Jij bent deel van het projectteam dat bestaat uit enkele projectleden en een aantal coaches. Wanneer Helmondse mantelzorgers een GoedVoorMekaarGesprek aanvragen, kijken wij in onderling overleg en op basis van beschikbaarheid welke coach wordt ingepland.

In dit informatieve coachgesprek (thuis of op locatie in Helmond) kijk jij samen met de mantelzorger naar de persoonlijke situatie m.b.v. de GoedVoorMekaarMonitor. Zo wordt inzichtelijk wat de mantelzorger zelf kan doen om de situatie te verbeteren en meer eigen regie te ervaren.

Daarnaast geef je de mantelzorger een informatiepakket: de GoedVoorMekaarBox! Dit pakket zorgt ervoor dat de mantelzorger hierna gemakkelijker de weg kan vinden in het landschap van regelingen, en op de hoogte is van lokale ondersteuningsmogelijkheden. Tijdens het gesprek licht je dit infopakket kort toe.

Je draait als coach mee in pilot 2 van dit project dat sinds 2021 van start ging en naar verwachting doorloopt tot half of eind 2024. Gemeente Helmond ondersteunt dit project wat maakt dat wij een passende vrijwilligersvergoeding kunnen bieden. Naast het voeren van GoedVoorMekaarGesprekken is het mogelijk en bespreekbaar je ook op ander gebied in te zetten voor het project, bijvoorbeeld op gebied van PR & Communicatie, werving en/of informatieverstrekking aan mantelzorgers.

Ter voorbereiding volg je kosteloos een training of individueel coachtraject van 2 of 3 halve dagen (afhankelijk van je ervaring). Je leert hierin de basisprincipes van gedrag en gedragsverandering en hoe je dat met gesprekstechnieken en een speciaal voor dit project ontwikkelde coachtechniek kunt inzetten. En uiteraard leer je werken met de GoedVoorMekaarMonitor en de GoedVoorMekaarBox.

Wie ben jij?

Jij bent een professional, vrijwilliger, of eindejaar student aan een relevante opleiding die:
  Ervaring heeft met coaching en gesprekstechnieken.
  Gemakkelijk contact maakt.
  Leergierig is en zich graag verder ontwikkelt.
  Benieuwd is naar nieuwe inzichten en werkwijzen, specifiek op het gebied van preventie en (psychologie van) gedragsverandering.

Verder:
  Heb je ervaring binnen het sociaal domein, bijvoorbeeld als wijkverpleegkundige, (thuis)zorgmedewerker, wijkteammedewerker, sociaal werker of gezinscoach.
  Heb je vanuit ervaring of je opleiding basiskennis op minimaal één van de volgende gebieden: dementie, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), begeleiden van de laatste levensfase, verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, chronische aandoeningen, omgaan met pijn, psychische problemen en/of verslaving, zorg-intensieve kinderen.

Het is een pré als je ervaringsdeskundig bent.

Solliciteren doe je door een beknopte motivatie + CV te mailen aan info@goedvoormekaar.org.        Een kennismakingsgesprek (eventueel digitaal) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Graag eerst meer informatie? Bezoek voor meer informatie www.goedvoormekaar.org                          of bel met initiator/projectleider Bas van Poppel op 06 3863 0893.

 

Wij horen graag van je!

GoedVoorMekaarBox is een door gemeente Helmond gesteund project en tegelijk een groeiend lokaal netwerk dat bestaat uit professionals werkzaam bij o.a. LEVGroep, De Zorgboog, SavantZorg, Elkerliek ziekenhuis, GGZ-OB en KBO Helmond, en verder bestaat uit vrijwilligers, zelfstandigen en experts o.g.v. mantelzorg, onderzoek, preventie, ketenzorg en gedragsverandering.

Participerende organisaties

Menu